Wkład do gotowania na parze stalowy 26 cm
Wykonany ze stali nierdzewnej wkład do gotowania na parze o średnicy 26 cm. Dzięki niemu przygotujesz pyszne i zdrowe posiłki dla swoich najbliższych.
Wkład do gotowania na parze stalowy 26 cm
Gotowanie na parze to zdrowa opcja przygotowywania posiłków. Ten sposób przygotowywania potraw pozwala na maksymalne zachowanie wartości odżywczych produktów, witamin i minerałów, które podczas tradycyjnego gotowania w dużej mierze są tracone wraz z wodą. Warzywa gotowane na parze nadal pozostaną aromatyczne, jędrne i soczyste a także zachwycą żywymi kolorami. To także świetna opcja do przygotowania mięs i ryb, które będą nie tylko zdrowym ale także smacznym zamiennikiem pieczonych, smażonych i duszonych potraw.
Taki wkład pozwoli każdy garnek czy patelnię przekształcić w naczynie do gotowania na parze. Wykonany ze stali nierdzewnej o wysokim połysku, odpornej na uszkodzenia mechaniczne czy wysokie temperatury. Stal jest w pełni bezpieczna dla zdrowia i neutralna dla żywości, nie wchodzi w reakcje z potrawami oraz nie zatrzymuje zabrudzeń i zanieczyszczeń, dzięki czemu jest bardzo higieniczna i łatwa w czyszczeniu.
Jest bardzo łatwy w użyciu - należy zamontować nóżki oraz uchwyt i wstawić go do garnka. Teraz już wystarczy wlać wodę na dno i ułożyć potrawy. Dzięki temu że jest rozkładany możemy go używać w naczyniach od 20 do 26 cm. Otwory na całej powierzchni zapewniają odpowiednią cyrkulacje pary.
Sprawdzi się doskonale do gotowania klusek na parze, różnego rodzaju warzyw i mięs. Posłuży także do gołąbków, by nie przypalały się w trakcie długiego gotowania.
Dzięki składanej konstrukcji zajmuje mało miejsca w kuchennych szafkach.
Opis
- Skład zestawu
- Rozkładany wkład + 3 nóżki + uchwyt
- Materiał
- stal nierdzewna
- Wysokość całkowita
- 8,5 cm (na nóżkach)
- Kolor
- Srebrny
- Czyszczenie
- Zalecane mycie ręczne
- Opakowanie
- Torebka foliowa z etykietą
- Wymiary po złożeniu
- 18 x 3,3 cm
- Wymiary po rozłożeniu
- 26 x 8,5 cm
- Średnica maksymalna
- 26 cm