Warto przeczytać na naszym BLOGU

Jak kisić ogórki. Przepis na smaczne ogórki kiszone.

Kiszenie ogórków w wielu domach to coroczna tradycja. Jak należy kisić ogórki aby były smaczne i przetrwały całą zimę, sprawdź.

today
remove_red_eye 10 odsłony

Dżemy, kompoty, soki, nalewki — co można zrobić z owoców?

Przetwory z owoców to nie tylko sposób na poradzenie sobie z ich nadmiarem, lecz także zamknięcie ich smaku na dłużej. Od dżemów, przez kompoty, soki, aż po nalewki — możliwości są niemal nieograniczone. Sprawdź najpopularniejsze sposoby na owocowe przetwory.

today
remove_red_eye 13 odsłony

Ogórki małosolne, kiszone czy konserwowe – jakie przetwory można zrobić z ogórków?

Sezon ogórkowy rozpoczęty. Sprawdź w jaki sposób można przetworzyć ogórki by były smacznym dodatkiem na zimę.

today
remove_red_eye 24 odsłony

Przepis na kapuśniak z młodej kapusty

Sezon na młodą kapustę już w pełni, dlatego choć raz warto przygotować kapuśniak. W formie zupy lub gęściejszego dania, doskonale sprawdzi się jako obiad lub kolacja. Poznaj nasz przepis.

today
remove_red_eye 14 odsłony

Aronia – jakie ma właściwości, do czego można ją wykorzystać?

Późne lato i początek jesieni to czas dojrzewania aronii - owoców bogatych w wiele witamin i składników. Zobacz jakie korzyści zdrowotne przynosi spożywanie aronii oraz jak można ją przetwarzać i przechowywać w domu.

today
remove_red_eye 24 odsłony

Jak upiec chleb w naczyniu żeliwnym?

Do wypieku chleba w warunkach domowych nie trzeba mieć profesjonalnego pieca chlebowego — wystarczy zwykły piekarnik i żeliwny garnek lub brytfanna, koniecznie z przykrywką. Dowiedz się jak upiec chleb w garnku żeliwnym, smaczny i z chrupiącą skórką.

today
remove_red_eye 57 odsłony

Kociołek żeliwny - co można w nim przygotować. Pyszne dania z kociołka.

Duszonka, świeżonka, pieczonka, prażonka, chłopski garnek – wszystkie określają potrawy z kociołka, które są pyszną alternatywą dla dań grillowych, a które możesz przygotować na ognisku. Sprawdź przepisy na kociołek i dowiedz się, jak go przygotować do sezonu.

today
remove_red_eye 43 odsłony

Wszystko co musisz wiedzieć o sokowniku parowym. Jak przygotować zdrowy sok w sokowniku.

Lato to sezon na owoce, z których warto zrobić soki. Szczególnie przygotowując je samodzielnie mamy pewność, że są zdrowe i bez konserwantów. Pomoże na w tym sokownik parowy. Co to jest? Jak działa? Dowiecie się w dalszej części wpisu.

today
remove_red_eye 86 odsłony

Jak ukisić kapustę w domu?

Kiszona kapusta to składnik wielu dań polskiej kuchni. Z nami dowiecie się jak ukisić kapustę samodzielnie w swoim domu. 

today
remove_red_eye 125 odsłony

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password