Regulowany rant do pieczenia ciast stalowy 9-15 cm
Rant do pieczenia ciasta o regulowanej szerokości 9-15 cm. Wykonany ze stali nierdzewnej.
Rant stalowy do pieczenia ciast o regulowanej szerokości boków (od 9 do 15 cm). To doskonała alternatywa dla tradycyjnych blach do pieczenia. Wykonany z odpornej na uszkodzenia i wysoką temperaturę stali nierdzewnej. Brak dna i teleskopowe ścianki sprawiają, że wystarczy jeden taki rant by otrzymać wypieki w różnych rozmiarach - w zależności od stopnia rozsunięcia boków można w nim upiec ciasta w kształcie kwadratu (min. 9x9 cm, max 15x15 cm) lub prostokąta (9x15 cm). W przypadku tradycyjnej blachy wymagało by kilku osobnych foremek.
Przeznaczony do pieczenia ciast, tortów, zimnych deserów czy wypieków z masami. Okaże się również przydatny przy przekładaniu ciasta kremem lub innym dodatkiem. Świetnie sprawdzi się w pieczeniu biszkoptów na tort gdzie każde piętro musi różnić się rozmiarem.
Jak piec w rancie
Wystarczy blaszka o płaskiej powierzchni na której należy położyć rant. Z racji na brak dna przed wylaniem masy należy wyłożyć go papierem do pieczenia, by ciasto nie wypłynęło.
Regulacja szerokości: 9 - 15 cm
Regulacja długości: 9 - 15 cm
Wysokość: 5 cm