Tłuczek do mięsa dwustronny eko 29 cm
Tłuczek do rozbijania mięsa o 2 powierzchniach rozbijających. Wykonany z tworzywa sztucznego z dodatkiem 35% drewna.
Tłuczek do rozbijania mięsa to niezastąpiony element w kuchni każdego smakosza kotletów schabowych, bitków wołowych czy kotletów z piersi kurczaka. Pomoże rozbić mięso, dzięki czemu stanie się miękkie i soczyste.
Tłuczek wykonano z tworzywa sztucznego z dodatkiem wiórów drewna, dzięki czemu jest bardziej EKO. Posiada 2 różne powierzchnie rozbijające (paski i drobne kwadraciki), dzięki którym szybko można rozbić mięso na odpowiednią grubość a czym lepiej rozbite mięso tym łatwiej je usmażyć. Odpowiednio wyprofilowana rączka młotka dobrze układa się w dłoni, nie wyślizguje się, co daje nam duży komfort pracy. Dzięki odpowiedniemu rozbiciu wieprzowina, wołowina czy drób zamienią się w miękkie i soczyste kotlety.
Tłuczek jest bardzo poręczny, a użytkowanie go nie wymaga od nas dużego wysiłku.
Poradzi sobie z każdym rodzajem mięsa.
Długość całkowita: 29 cm
Długość rączki: 23 cm
Średnica powierzchni rozbijającej: 4,5 cm
Opis
- Materiał
- Tworzywo sztuczne + drewno
- Wysokość
- 5,5 cm
- Długość
- 29 cm
- Szerokość
- 10,8 cm
- Średnica
- 4,5 cm (nakładka)
- Kolor
- Jasny brąz
- Waga produktu
- 330 g
- Czyszczenie
- Zalecane mycie ręczne
- Czyszczenie
- Można bezpiecznie myć w zmywarce
- Opakowanie
- Etykieta
- Wymiary rączki
- 23 x 2,4 cm