Łyżka cedzakowa nierdzewna szumówka 15 cm
Łyżka cedzakowa o strukturze pajęczyny i średnicy 15 cm. Doskonała do wyławiania potraw z wody.
Łyżka cedzakowa to narzędzie pomocne podczas gotowania w wodzie czy smażenia w głębokim tłuszczu produktów takich jak: pierogi, frytki, nugegetsy, faworki, różnego rodzaju warzywa, kluski śląskie, makarony. Dzięki niej możemy wyjąć je z garnka bezpośrednio na talerz, bez konieczności odsączania. Z nią bezproblemowo wyciągniesz warzywa i włoszczyznę z rosołu lub zupy. Duża powierzchnia do cedzenia (15 cm) i długi uchwyt pozwolą na szybkie i komfortowe wyławianie produktów. Czasza o strukturze pajęczyny pozwala na dokładne odcieknięcie.
Wykonana z lekkiej stali nierdzewnej, odpornej na wysokie temperatury i uszkodzenia. Za jej pomocą szybko i łatwo można nałożyć odcedzone z wody i tłuszczu potrawy na talerz. Posiada wyprofilowana rączkę ułatwiającą trzymanie. Otwór na końcu uchwytu daje możliwość jej zawieszenia, co pozwala mieć ją pod ręką i zaoszczędzić miejsce w szufladzie.
Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni.