Nożyce do drobiu ze stali nierdzewnej TOPFANN
Nożyce do mięsa wykonane ze stali nierdzewnej, która gwarantuje długą żywotność oraz precyzję cięcia.
Nożyce do cięcia drobiu i innego rodzaju mięs wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu są wytrzymałe, odporne na wyginanie, odkształcenia i korozję. Masywne i solidnie wykonane, posłużą w kuchni przez długi czas.
Nożyce mają ostre, lekko zakrzywione ostrza, które poradzą sobie z mięsem, kośćmi, chrząstkami czy skórą. Dzięki wyprofilowanym, stalowym rękojeścią dobrze leżą w dłoni, co pozwala na dobry nacisk i komfortowe cięcie.
Pomocne do porcjowania ugotowanego, pieczonego lub surowego mięsa np. z kurczaka, kaczki, indyka, ryb i wielu innych.
Blokada na końcówkach rękojeści, pozwala je złożyć i bezpiecznie przechowywać w szufladzie, dzięki czemu także zajmują mniej miejsca.
- nożyce kuchenne o długości 25 cm
- do porcjowania mięsa wykonane ze stali nierdzewnej
- sprawdzą się do drobiu, mięs czy ryb
- bez problemu poradzą sobie z kośćmi kurczaka czy indyka
- lekko zakrzywione ostrza ułatwiają cięcie trudno dostępnych części
- ergonomiczne uchwyty zapewniają wygodne trzymanie
- wyposażone w blokadę zapobiegającą ich otwieraniu