Ręczna maszynka do makaronu jednoczęściowa 21x19x13,5 cm
Stalowa, jednoczęściowa maszynka do makaronu z 2 rodzajami ostrzy. Posiada wygodny uchwyt, który zapewnia stabilne przymocowanie produktu do stołu. Ułatwi przygotowanie domowego makaronu.
Ręczna maszynka do makaronu - domowy makaron gotowy w kilka minut
Kochasz makarony ale chcesz mieć pewność że są przygotowywane z najwyższej jakości składników, bez konserwantów czy polepszaczy, dlatego nie chcesz podawać tych kupionych w sklepie. Maszynka do makaronu zachęci Cię do zrobienia go własnoręcznie w swoim domu. Znacznie ułatwi i przyspieszy jego przygotowanie. Wykonana z wytrzymałej stali nierdzewnej o lśniącym wykończeniu. Jest ciężka i masywna, trwała, odporna na uszkodzenia mechaniczne czy korozję, co daje nam gwarancję długiego użytkowania. To niezastąpiony gadżet dla miłośników domowego, własnoręcznie przygotowanego makaronu.
Maszynka składa się z:
- korpusu z głowicą rozwałkowującą o 9-stopniowej regulacji grubości ciasta, dzięki któremu możemy otrzymać płaty ciasta o grubości od ok. 0,5 do 2,5 mm i szerokości do 14 cm oraz części krojącej o 2 rodzajach ostrzy, umożliwiających otrzymanie makaronu o 2 szerokościach - cienkich nitek ok. 2 mm oraz szerszych wstążek o szerokości ok 7 mm. Od spodu podsiada 4 antypoślizgowe nóżki zapobiegające przesuwaniu i chroniące blat przed porysowaniem.
- odczepianej korbki zakończonej uchwytem z tworzywa sztucznego, zapewniającym komfortową pracę. Wystarczy włożyć ją do odpowiedniego otworu znajdującego się z boku urządzenia i kręcić nią zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
- klamry mocującej maszynkę do blatu czy stołu, zapewniająca stabilność i nie przesuwanie się jej podczas pracy
To urządzenie, które w szybki sposób umożliwi przygotowanie domowego makaronu, co w przypadku ręcznego rozwałkowywania i krojenia może być żmudne i czasochłonne. Jest prosta w obsłudze a dzięki rozkładanej konstrukcji nie zajmuje dużo miejsca. Wystarczy przygotować ciasto i przepuścić je przez maszynkę. Pozwala zarówno rozwałkować ciasto, które później można wykorzystać do przygotowywania pierogów, ravioli czy lasagne, jak również pokroić je na nitki o różnej szerokości.
Szczegółowe informacje:
- wymiary całkowite (z gałką, bez rączki) 21 x 19 x 13,5 cm
- wymiary korpusu bez podstawy i gałki 17,5 x 19cm
- szerokość płata ciasta - max 14 cm
- 9 stopniowa regulacja grubości rozwałkowywanego ciasta
- grubość rozwałkowywanego ciasta od ok. 0,5 do 2,5 mm
- szerokość otrzymywanego makaronu: 2 mm i 7 mm