• Nowy

Termometr do pieczenia mięs

21,60 zł
Brutto
5901733000815
129

Termometr kuchenny z sondą w formie szpilki. Świetnie sprawdzi się podczas gotowania, wędzenia czy pieczenia mięs. Przydatny w każdej kuchni. 

Ilość

Termometr do pieczenia, wykonany z kwasoodpornej stali oraz szkła (pokrywa tarczy pomiarowej), które zapewniają bezawaryjną pracę w wysokich temperaturach. To urządzenie pomocne w każdej kuchni. Dzięki niemu sprawdzisz dokładnie temperaturę przygotowywanych posiłków. Sprawdzi się podczas pieczenia, wędzenia i gotowania, w szczególności mięs - pozwala w sposób ciągły kontrolować temperaturę wewnątrz produktów, co umożliwia uchwycić idealną temperaturę w ich wnętrzu, dzięki czemu np. mięso nie będzie przesuszone ale bardzo soczyste. Składa się z tarczy oraz długiej sondy w formie szpikulca, odpornej na wysokie temperatury, dzięki czemu bez obaw możemy włożyć go do gorącej potrawy. 

Termometr jest bardzo łatwy w obsłudze - wystarczy wbić go do wnętrza potrawy i po chwili odczytać wynik na tarczy. Znajdziemy na niej oprócz skali w stopniach Celsjusza (-20 do 250°C) także rysunki obrazujące temperatury idealne dla danego rodzaju mięs: ryb, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny czy drobiu. Za wskazania termometru odpowiada specjalnie przygotowany stop metali, wrażliwy na zmiany temperatury, jednocześnie zachowujący liniowość zmian w całym zakresie pomiarowym.


Wskazówki użytkowania:

Termometr służy do bezpośredniego odczytu temperatury z wewnątrz pieczonych produktów: ryb, mięs, warzyw. Końcówkę sztycy pomiarowej należy wbić na żądaną głębokość i odczytać temperaturę. Należy pamiętać, że pomiar temperatury następuje tylko w końcowej (ok 0.5 cm) części sztycy pomiarowej.


Parametry:

- materiał: stal kwasoodporna, szkło

- zakres temperatur pomiaru: -20 do 250°C

- długość: 22 cm

- średnica tarczy pomiarowej: 5,5 cm

- długość sztyce pomiarowej: 20 cm

- średnica sztycy pomiarowej: 0,7 cm


Cechy charakterystyczne:

- solidne wykonanie

- czytelna tarcza pomiarowa

- oznaczenie sposobu wędzenia na termometrze

- końcówka ze stali szlachetnej, pozwala na precyzyjną ocenę temperatury wewnątrz produktu

- wyświetlacz z rysunkami do pieczenia: ryb, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny, drobiu.

TERDENS
5901733000815
129 Przedmioty

Opis

Materiał
stal nierdzewna
Długość
22 cm
Średnica
5,5 cm
Kolor
Stalowy
Waga produktu
40 g
Opakowanie
Etykieta
Zakres temperatury
0°C do 250°C

Dodatkowe kody

Powiązane produkty

(Są jeszcze 16 produkty w tej samej kategorii)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password