Termometr do pieczenia mięs
Termometr kuchenny z sondą w formie szpilki. Świetnie sprawdzi się podczas gotowania, wędzenia czy pieczenia mięs. Przydatny w każdej kuchni.
Termometr do pieczenia, wykonany z kwasoodpornej stali oraz szkła (pokrywa tarczy pomiarowej), które zapewniają bezawaryjną pracę w wysokich temperaturach. To urządzenie pomocne w każdej kuchni. Dzięki niemu sprawdzisz dokładnie temperaturę przygotowywanych posiłków. Sprawdzi się podczas pieczenia, wędzenia i gotowania, w szczególności mięs - pozwala w sposób ciągły kontrolować temperaturę wewnątrz produktów, co umożliwia uchwycić idealną temperaturę w ich wnętrzu, dzięki czemu np. mięso nie będzie przesuszone ale bardzo soczyste. Składa się z tarczy oraz długiej sondy w formie szpikulca, odpornej na wysokie temperatury, dzięki czemu bez obaw możemy włożyć go do gorącej potrawy.
Termometr jest bardzo łatwy w obsłudze - wystarczy wbić go do wnętrza potrawy i po chwili odczytać wynik na tarczy. Znajdziemy na niej oprócz skali w stopniach Celsjusza (-20 do 250°C) także rysunki obrazujące temperatury idealne dla danego rodzaju mięs: ryb, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny czy drobiu. Za wskazania termometru odpowiada specjalnie przygotowany stop metali, wrażliwy na zmiany temperatury, jednocześnie zachowujący liniowość zmian w całym zakresie pomiarowym.
Wskazówki użytkowania:
Termometr służy do bezpośredniego odczytu temperatury z wewnątrz pieczonych produktów: ryb, mięs, warzyw. Końcówkę sztycy pomiarowej należy wbić na żądaną głębokość i odczytać temperaturę. Należy pamiętać, że pomiar temperatury następuje tylko w końcowej (ok 0.5 cm) części sztycy pomiarowej.
Parametry:
- materiał: stal kwasoodporna, szkło
- zakres temperatur pomiaru: -20 do 250°C
- długość: 22 cm
- średnica tarczy pomiarowej: 5,5 cm
- długość sztyce pomiarowej: 20 cm
- średnica sztycy pomiarowej: 0,7 cm
Cechy charakterystyczne:
- solidne wykonanie
- czytelna tarcza pomiarowa
- oznaczenie sposobu wędzenia na termometrze
- końcówka ze stali szlachetnej, pozwala na precyzyjną ocenę temperatury wewnątrz produktu
- wyświetlacz z rysunkami do pieczenia: ryb, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny, drobiu.
Opis
- Materiał
- stal nierdzewna
- Długość
- 22 cm
- Średnica
- 5,5 cm
- Kolor
- Stalowy
- Waga produktu
- 40 g
- Opakowanie
- Etykieta
- Zakres temperatury
- 0°C do 250°C